Leírás és Paraméterek
LUND vákuumcsomagoló gép, 140 W - teljesen automatikus vákuumcsomagoló gép - egyszerű és kényelmes működtetés - maximális filmszélesség 22 cm - stabil működés a gumiszalagoknak köszönhetően - biztonsági kapcsolóval ellátva
Alkalmasak az élelmiszer vákuumcsomagolásához: (50 db a csomagban)
Cél / felhasználás
A vákuumcsomagoló gépet élelmiszer-termékek vákuumcsomagolására használják speciális zsákokban. Az ilyen csomagolásnak köszönhetően az élelmiszer hosszabb ideig megőrzi frissességét és tápértékét.
Tippek a vákuum élelmiszer csomagolásához
- A legjobb eredmény a friss élelmiszerek vákuumcsomagolásával érhető el.
- Ha az élelmiszerminőség romlik, a vákuumcsomagolás késleltetheti ezt a folyamatot, de nem fogja megállítani. Az alacsony oxigénkörnyezetben működő anaerob baktériumok és mikroorganizmusok hatással vannak az élelmiszerminőség romlására.
- A vákuummal töltött, főzéssel, leolvasztással és melegítéssel ellátott élelmiszerekben az ételek ízét megőrzi és segít tisztán tartani.
Hús és hal csomagolása esetén ajánlatos először 1-2 óráig az ételt a fagyasztóba helyezni. Ha nem lehetséges az élelmiszer előhűtése, ajánlatos egy papírtörlőt helyezni az étel és a hegesztendő zsák szélének közé, így elnyeli azokat a nedveket, amelyek kiszivárognak az élelmiszerből a levegő szívásakor.
A sajt csomagolásakor ajánlatos a maradék sajtot minden használat után csomagolni.
A finom termékeket az eredeti csomagolásban vákuumcsomagolásra ajánljuk. Ez megakadályozza, hogy a termék részecskék beszivárogjanak a termékbe, beleértve a beszívott levegőt a csomagológépbe, ami akár megakadályozhatja a megfelelő vákuumcsomagolást. Az élelmiszer folyékony állapotban történő vákuumcsomagolása előtt, pl. Levesek.
Különálló tartályban fagyassza le, amelynek alakját és méretét úgy kell megválasztani, hogy a fagyasztott termék illeszkedjen a zsákba. Fagyasztás után a terméket ki kell venni a tartályból, egy zsákba kell helyezni, vákuumcsomagolni, majd vissza kell helyezni a fagyasztóba. A vákuumcsomagolt ételeket meleg vízben melegítheti, a víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 75 ° C-ot.
Vákuumcsomagolás
- Emelje fel a készülék fedelét. Ha a fedél zárva van, nyomja meg, oldja fel a fedelet és emelje fel.
A készülék belsejében van egy biztonsági kapcsoló, amely lehetővé teszi a készülék bekapcsolását csak a fedél megfelelő zárása után. Ne nyomja meg, amikor a fedél nyitva van, tilos a biztonsági kapcsolót blokkolni.
- Készítse elő a zsákot a csomagológépben való használatra. Csak speciális zsákokat használjon, amelyeket csak vákuumcsomagoló gépekhez használnak. A 67887-es számú LUND zsákokat ajánljuk. A zsákot a csomagolt termék méretének megfelelően lehet vágni. Fontos megjegyezni, hogy a zsák három élét mindig gyárilag kell lezárni, és a vágott élnek egyenletesnek és 22 cm-nél nem szélesebbnek kell lennie. A méret kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy legalább 5 cm-re hagyja a zsákot a csomagolt terméktől.
- Igazítsa a zsák két oldalát úgy, hogy ne alakuljon ki hajtás, hajlítás vagy gyűrődés.
- Csatlakoztassa a készüléket az áramforráshoz. Zárja le a fedelet, nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot.
- A levegő szívó- és hegesztési folyamata automatikusan elindul, amit a világításával jelez a készülék burkolatán.
- Emelje fel a fedelet, és vegye ki a zsákot a csomagolt termékkel.
"Seal" hegesztő gomb
A gombot finom termékek vagy folyadékot tartalmazó termékek csomagolásakor kell használni. A gomb megnyomása megszakítja a légszívási folyamatot és elkezdi a hegesztést. Ha a csomagolás alatt a csomagolt termék nemkívánatos alakváltozását észleli, vagy a termékben lévő folyadékok beszivárognak a csomagolóba, nyomja meg a "Seal" jelzésű hegesztő gombot.
A csomag tartalma
- vákuumcsomagoló gép
- használati utasítás
Frekvencia [Hz] | 50 |
Feszültség [V] | 230 |
Nettó tömeg [kg] | 0,8 |
Védettségi fok [IP] | IPX0 |
Méretek [hossz x szélesség x magasság] | 260 x 160 x 55 [mm] |
Védelmi osztály | II |
Teljesítmény [W] | 140 |
Táska szélessége (max) [mm] | 22 |
Légáram [l / perc] | 11 |
Vákuum keletkezés [kPa] | -40 és -60 között |